ویروس پاپیلومای انسانی (HPV)
واژه HPV به گروهی از ویروس ها اشاره دارد که بیش از 150 گونه را شامل می شود. در حالی که اکثر این ویروس ها نسبتاً بی ضرر هستند ، 40 ویروس می توانند باعث آسیب شوند. این ویروس ها به دو گروه کم خطر و پر خطر تقسیم می شوند.
امروزه HPV یکی از شایع ترین بیماری های مقاربتی در مردان و زنان است. اکثر مردان و زنان در طول زندگی خود یکی از این انواع را ایجاد می کنند. نوع کم خطر ویروس می تواند در برخی افراد باعث زگیل تناسلی شود. اگرچه این امر منجر به سرطان مقعد ، گلو و آلت تناسلی در مردان می شود. ویروس پاپیلومای انسانی از طریق تماس پوست به پوست با فرد آلوده منتقل می شود و شایع ترین راه انتقال از طریق مقعد ، دهان یا واژن است.
ویروس تبخال تناسلی نوع II
راه انتقال: تماس دهانی ، واژینال یا مقعدی. این بیماری
می تواند به صورت شفاهی منتقل شود
علائم: برجستگی های قرمز و دردناک در اطراف آلت تناسلی
دستگاه تناسلی ، باسن و ران. البته این برآمدگی ها می تواند در زنان داخل واژن و رحم نیز ظاهر شود. بی اختیاری ادرار همراه با درد شدید ، تب ، درد و تورم سینه ها و سایر غدد از دیگر علائم این بیماری است.
درمان: داروهایی مانند آسیکلوویر ، Famcia cloir و valaxy cyclovir که توسط پزشک تجویز شده است. لطفاً توجه داشته باشید که مصرف این داروها فقط رشد بیماری را متوقف می کند و یک درمان قطعی برای آکنه آلت تناسلی محسوب نمی شود.
راههای پیشگیری از بیماریهای مقاربتی
تنها راه پیشگیری از این بیماری ها و دریافت 100٪ ایمنی ، داشتن رابطه جنسی نیست ، اما تقریباً غیرممکن است. اما توجه به نکاتی که در ادامه به آنها اشاره می کنیم. خطر ابتلا به این بیماری ها بسیار کاهش می یابد.
مراقب موادی باشید که از انقباض بیماری های مقاربتی جلوگیری می کند.
حداقل تعداد شرکا
اولین نکته مهم حداقل تعداد شریک جنسی است. ما توصیه می کنیم بدون دخالت در باورها و شیوه زندگی فردی ، روابط جنسی خود را با همسرتان محدود کنید ، زیرا متاهل هستید و اگر مجرد هستید ، به دلیل مصونیت از بیماری های مهلکی مانند ایدز و هپاتیت B ، با کسی که او در امان است و سالم. به خود بسیار اطمینان داشته باشید و بدانید که با هیچکس رابطه جنسی نداشته اید.
از کاندوم استفاده کنید
اگرچه وسایل محافظتی مانند کاندوم در برابر تمام بیماری های مقاربتی محافظت نمی کند و ممکن است شما را در برابر ضایعات پوستی مانند زگیل تناسلی و تبخال محافظت نکند (کاندوم کل ناحیه تناسلی و ناحیه اطراف آن را نمی پوشاند) ، اما اگر پوست به داخل پوست بیاید چه اتفاقی می افتد. تماس با فرد آلوده ، احتمال انتقال بسیار زیاد است ، اما خطرناک است. اگر با افراد در تماس هستید ، حتماً از این دستگاه استفاده کنید.
کاندوم می تواند در پیشگیری از بیماری هایی مانند سوزاک ، ایدز ، هپاتیت B و کلامیدیا نقش داشته باشد.
تریکومونیازیس
تریکومونیازیس به تریکومونیازیس نیز معروف است. این بیماری توسط یک ارگانیسم تک یاخته ای کوچک ایجاد می شود که می تواند از طریق تماس تناسلی از فردی به فرد دیگر منتقل شود.
طبق منابع معتبر ، کمتر از یک سوم افراد مبتلا به تریکومونیازیس علائم دارند. هنگام بروز ، علائم می تواند شامل موارد زیر باشد:
ترشحات واژن یا آلت تناسلی
سوزش یا خارش در اطراف واژن یا آلت تناسلی
درد یا ناراحتی هنگام ادرار کردن یا داشتن رابطه جنسی.
تکرر ادرار
در زنان ترشحات مرتبط با تریکومونیازیس اغلب بوی نامطبوعی دارد.
در صورت عدم درمان ، تریکومونیازیس می تواند منجر به موارد زیر شود:
عفونت های مجاری ادراری
بیماری التهابی لگن
عقیم بودن
تریکومونیازیس را می توان با آنتی بیوتیک ها درمان کرد.
بیماری های مقاربتی
بیماریهای مقاربتی (STDs) که به بیماریهای مقاربتی نیز معروف هستند ، در طول رابطه جنسی ، از طریق واژن ، مقعد یا دهان ، از فردی به فرد دیگر منتقل می شوند.
کلامیدیا ، زگیل تناسلی ، تبخال تناسلی ، سوزاک ، سفلیس ، شپش تناسلی ، ایدز ، هپاتیت A ، هپاتیت B و 2 برخی از بیماری های مقاربتی هستند.
آگاهی از علائم این بیماری ها می تواند در پیشگیری و درمان آنها موثر باشد. علائمی مانند مدفوع دردناک ، خارش دار و سوزاننده در ناحیه تناسلی ، زخم در ناحیه تناسلی ، دهان یا مقعد ، لمس توده ای در پشت
پوست به پوست با دستگاه تناسلی منتقل مورد توجه.
علائم کمتر رایج سفلیس
سفلیس نهفته مرحله ای است که پس از توقف علائم سفلیس ثانویه و عدم درمان بیماری مقاربتی رخ می دهد.
سیفلیس سوم مرحله چهارم بیماری است که به ندرت دیده می شود زیرا افراد معدود حتی در صورت عدم درمان سفلیس وارد مرحله چهارم می شوند. این مرحله می تواند عوارض جدی ایجاد کند ، از جمله:
آسیب مفصلی
آسیب به قلب
آسیب به سایر قسمت های بدن
آسیب به سیستم عصبی ، از جمله مغز
در صورت به این مرحله ، حتی چند سال پس از انتقال ، سفلیس می تواند باعث مشکل جدی پزشکی و مرگ شود.